REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní salátová zálivka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladkokyselá zálivka skvělá na dochucení čerstvých zeleninových salátů.


Ingredience:
1/2 šálkuvody s octem nebo citronovou šťávou
2 lžíceoleje
1/2 lžičkysoli
2 kskostky cukru

Postup:

1. Nejprve rozpustíme ve vodě cukr a sůl, pak teprve přidáme kyselinu, jinak ztížíme rozpouštění obou přísad
2. Nakonec přidáme olej
3. Než použijeme zálivku na salát, dobře ji protřepeme.

Poznámka:

Pokud použijeme zálivku na rajčata nebo okurky dáme vody jen polovinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy