Recept na základní vývar z odřezků z ryby (kapra, štiky, sumce, pstruha…), kořenové zeleniny, koření a vody. Polotovar vhodný k dalšímu využití. Příprava tohoto vývaru je velice jednoduchá. Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.
Ingredience:
500 g | odřezků z ryby (může být pstruh, kapr, štika, nebo mix) |
1,5 l | vařící vody |
1 svazek | petrželové natě |
2 ks | petržele |
2 ks | mrkve |
1 ks | veliká cibule |
1 ks | celer |
nové koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Mrkev, petržel, cibuli a celer oloupeme a rozkrojíme.
- Takto připravenou zeleninu dáme do hrnce, zalejeme vařící vodou, přidáme koření, petrželovou nať a odřezky z ryb.
- Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme minimálně hodinu. Čím déle, tím lépe. Následně vývar přecedíme.
- Takto připravený vývar můžeme dále použít, nebo jej zamrazit.