REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní rajčatová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčatová omáčka, polotovar vhodný jako základ pro přípravu pizzy, omáček a dalších italských pokrmů.


Ingredience:
400 gpokrájených rajčat
1 ksmenší cibule
1 ksstroužek česneku
2 ksbobkového listu
2 lžíceolivového oleje
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícenasekané petrželky
1 lžičkasušeného oregana
1 lžičkacukru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Na středním plameni rozehřejeme v pánvi olej a 2-3 minuty restujeme na drobno pokrájenou cibuli, až nám zesklovatí
2. Přidáme nasekaný česnek a restujeme další minutu
3. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata, oregano petrželku, bobkové listy, rajčatový protlak a cukr, podle chuti osolíme a okořeníme mletým pepřem
4. Omáčku uvedeme do varu, zmírníme teplotu a bez pokličky ji necháme 15-20 minut povařit, do odpaření poloviny tekutiny
5. Ochutnáme a popřípadě přidáme koření, přisolíme nebo přisladíme cukrem a před další aplikací odstraníme bobkové listy.

Doporučení:

V případě potřeby delšího skladování, horkou omáčkou naplníme dobře umyté sklenice, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru, alespoň na 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy