REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zaječí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přední maso ze zajíce nakrájené na kousky, podušené ve vývaru spolu s vařeným vyuzeným bůčkem, cibulí a rajčatovým protlakem doměkka.


Ingredience:
přední maso z 1 ks zajíce, případně i nohy
100 gvařeného uzeného bůčku
3 lžícesádla
2-3 lžícekysané smetany
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
2-3 kscibule
vývar nebo voda
sůl

Postup:

1. Zaječí maso nakrájíme na kostičky
2. V hrnci na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, vařený uzený bůček nakrájený nadrobno a vše opečeme dorůžova
3. Základ guláše zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme ji trochou teplého vývaru nebo vody a chvíli vše povaříme
4. Nakonec do guláše přidáme vodou zředěný rajčatový protlak, pokrm osolíme a dusíme 60-90 minut, až bude maso úplně měkké
5. Do hotového guláše můžeme (ale nemusíme) zamíchat zakysanou smetanu.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe čerstvý chléb. Guláš můžeme ještě nastavit kořenovou zeleninou a případně i fazolemi. Bůček můžeme zaměnit za nějaký typ mastnější klobásky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy