REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zabijačkový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na přípravu pravého zabijačkového guláše.


Ingredience:
poměr surovin:
30 %libového masa z krkovice
20 %laloku z brzlíky
20 %syrové cibule
25 %různé směsi (jedna ledvinka, slezinka, půlka jazyka, půlka srdce,
kousek jater, maso od místa vykrvení a mozeček)
5 %škvařeného sádla
1 lžícepšeničné hladké mouky
Koření pro 5 kg míchaného guláše:
8 gmletého pepře
30 gsladké papriky
60 gsoli
3 gkmínu
(může se přidat česnek nebo trochu krve)

Postup:

1. Na škvařeném sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přisypeme sladkou papriku a po osmahnutí přidáme na drobnější kousky nakrájené maso, droby a dusíme za stálého míchání do vydušení šťávy
2. Pak přidáme mletý pepř, kmín, sůl, podlijeme polévkou a dusíme pod pokličkou do poloměkka
3. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk, zaprášíme trochou mouky a za stálého míchání osmahneme
4. Potom přidáme odblaněný vepřový mozeček, chvíli podusíme a guláš opět podlijeme polévkou a pozvolna dusíme do úplného změknutí masa
5. Dále podléváme již jen tolik, aby šťáva zůstala hustá a vystupoval tuk.

Doporučení:

Zabijačkový guláš uděláme ostřejší a podáváme výhradně s chlebem, popřípadě s ostřejší nakládanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy