REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žabí stehýnka smažená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažená žabí stehýnka podávaná s bílým pečivem nebo opečenými bramborami.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 kspárů čerstvých žabích stehýnek
250 gsádla (oleje)
120 gstrouhanky
80 ghladké mouky
2 ksvajec
sůl
hlavkový salát na ozdobu
citrón na ozdobu

Postup:

1. Stažená a dobře omytá žabí stehýnka osušíme, osolíme
2. Pak je obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance (jako řízek) a dozlatova usmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku
3. Usmažená stehýnka upravíme na talíř, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným, dobře umytým citrónem
4. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod, popřípadě jako lahůdku.

Obměna:
Žabí stehýnka můžeme také před smažením pokapat citrónovou šťávou, slabě opepřit a 30 minut v chladu marinovat.

Doporučení:

Příloha: Bílé pečivo nebo opečené brambory, studená tatarská nebo remuládová omáčka a salát ze syrové zeleniny.

Poznámka:

Žabí stehýnka konzervovaná upravujeme stejným způsobem jako čerstvá, protože však jsou konzerováním částečně již změkčena, je nutno při tepelné úpravě na to pamatovat a dobu jejich tepelné úpravy podstatně zkrátit!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy