REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žabí stehýnka restovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle orestovaná žabí stehýnka, zalitá šťávou z výpeku. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 kspárů čerstvých žabích stehýnek
120 gmásla
mletý bílý pepř
hladká mouka
trochu citrónové šťávy
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Stažená a dobře omytá žabí stehýnka osušíme, osolíme, slabě opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném másle po obou stranách rychle orestujeme
2. Orestovaná stehýnka z másla vyndáme a dáme na mísu
3. Máslo, ve kterém se stehýnka pekla, zakapeme citrónovou šťávou, zamícháme do něho nadrobno nasekanou zelenou petržel a přelijeme jím orestovaná žabí stehýnka, upravená na míse.

Doporučení:

Příloha: Opečené brambory a salát ze syrové zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy