REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žabí stehýnka na žampiónech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žabí stehýnka ochucená koňakem, se žampióny. Podáváme jako teplý mezichod ke slavnostnější příležitosti.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 kspárů žabích stehýnek
120 gžampiónů
80 gmásla
20 grajčatového protlaku
5 clkoňaku
1/8 lbílého vína
1/16 lhnědé silné omáčky ze šťávy
zelená petrželka
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme do něho očištěná, omytá, osolená žabí stehýnka a rychle je na obou stranách trochu opečeme
2. Pak k nim přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampióny
3. Vše polijeme koňakem, zalijeme vínem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni stehýnka dusíme doměkka
4. Pak ke šťávě přidáme hnědou omáčku, rajčatový protlak a krátce zavaříme
5. Hotový pokrm upravíme do timbálové misky a povrch posypeme na jemno nasekanou zelenou petrželí.

Doporučení:

Příloha: Měsíčky nebo tyčinky z lístkového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy