REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vločkové sušenky s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kategorie receptů z ovesných vloček od Emca tu máme například tyto pečené sušenky. Chutnají skvěle a hodí se po celý rok k čaji či kávě, ale i jako součást vánočního cukroví.


Ingredience:
160 gpolohrubé mouky
125 gjemných ovesných vloček (např. Emco)
140 grostlinný olej řepkový
180 goloupané a nastrouhané mrkve
80 grozinek
80 gcukru
10 gprášku do pečiva (2,5 čajové lžičky)
4 gskořice (čajová lžička)
2 gsoli (1/2 čajové lžičky)
1 ksvejce

Postup:
  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno, rozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat, smícháme se všemi ostatními ingrediencemi
  2. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto, jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce
  3. Pečeme max. na 180 °C zhruba 20 minut, záleží na typu trouby a výšce těsta.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy