REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žitné perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z fitreceptů z knížky “Jíme zdravě s Fitrecepty II.” Menší vykrajované perníčky s chutí a vůní po medu a koření.


Ingredience:
400 gžitné mouky
130 gmásla
130 gtřtinového cukru*
100 gmedu
90 gmletých vlašských ořechů
1 lžíceperníkového koření
1 lžičkajedlé sody
3 ksvaječné žloutky
papír na pečení

Postup:
  1. Všechny ingredience zpracujeme ve velké míse v kompaktní těsto
  2. Z těsta uděláme kuličku, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout na chladném místě nejlépe do druhého dne
  3. Druhý den těsto propracujeme rukama, vyválíme, vykrájíme vykrajovátky a naskládáme na plech s pečicím papírem
  4. Perníčky dáme péct do předehřáté trouby na 175 °C po dobu 10–12 minut dozlatova.
Doporučení:

Perníkové koření můžete připravit i doma – stačí smíchat 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžíce mleté skořice, 1,5 lžíce mletého zázvoru, ½ lžičky mletého badyánu, ½ lžičky muškátového oříšku a 1 lžičku mletého hřebíčku.

*Třtinový cukr má úplně stejné vlastnosti jako cukr bílý. V pečení se kvalitní třtinový cukr používá kvůli své trochu odlišné chuti a schopnosti lépe se rozpouštět a vstřebat do těsta.

Poznámka:

Nutriční informace na 1 kus: 84 kcal 1 g bílkovin 11 g sacharidů 4 g tuků. Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy