REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vision gliko – řecké želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto želé vzniká při výrobě tradičního řeckého nápoje Vissinada. Pokud se nepoužije na přípravu sirupu, pak se podává jako dezert, nebo využívá podobně stejně jako klasická zavařenina, na ochucení moučníků a pod.


Ingredience:
1 kgpískového cukru
1 kgzralých višní
1 lžičkacitronové šťávy
300 mlvody
Ostatní:
velký hrnec, odpeckovač a skleničky na džem

Postup:

1. Část odpeckovaných višní dáme do hrnce, zasypeme je cukrem, pak dáme opět vrstvu višní, opět cukr … postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny višně, necháme 3 hodiny stát
2. Do hrnce nalijeme 300 ml pitné vody, vše přivedeme k varu, přitom sbíráme pěnu, která se na povrchu vytvoří, mícháme a na mírném zdroji tepla necháme probublávat tak dlouho, dokud sirup nezhoustne
3. Před vypnutím zdroje tepla přidáme citronovou šťávu, necháme dobře vychladnout
4. V této fázi jsem získali tzv. vision gliko, tedy řecké želé, které se tradičně pojídá jako dezert, lze uskladnit ve skleničkách na zavařeniny a využívat jako zavařeninu, nebo z něj připravit tradiční nápoj vissinadu.

Doporučení:

Vissinadu získáme, pokud toto želé rozředíme s vodou v poměru 5:1. Podáváme s ledem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy