REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná klobása s cibuládou, jemný bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden ze zimních receptů blogerky Karolíny Kamberské, která toto menu připravila ve spollupráci s firmou Fino.


Ingredience:
500 gvinné klobásy
4 lžícehladké mouky
3 lžícetřtinového cukru
2 lžícebalzamikového octa
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkasušeného tymiánu
1,5 dclčerveného vína
4 ksčervené cibule
pepř
sůl
řepkový olej na opékání
Na jemný bramborový salát:
1 kgbrambor typu A
2 dclkysané smetany
1 svazekpažitky nebo 3 jarní cibulky nebo kombinace obojího
4 lžícevinného octa
1 lžícehořčice
4 ksvejce
pepř
sůl
osolená voda na uvaření brambor

Postup:
  1. Nejprve si připravte cibuládu; v kastrolu rozpalte olej, dejte na něj na půlkolečka nakrájenou cibuli a nechte 40 minut pod pokličkou na mírném plameni dusit, občas promíchejte, díky tomu cibule pustí šťávu a ta se postupně zredukuje a bude krásně karamelizovat
  2. Po půlhodině přidejte cukr, víno, ocet, tymián, sůl a pepř a nechte probublávat už bez pokličky ještě cca 15 minut, až vznikne dostatečně hustá omáčka – v této fázi promíchávejte častěji a plamen můžete zvýšit
  3. Ochutnejte, jestli je chuť vyváženě sladko-slano-kyselá a v případě potřeby ji upravte
  4. V době, kdy se cibuláda dodělává, si připravte “šneky” z vinné klobásy – nakrájejte ji na dostatečně dlouhé kusy, smotejte je do plochého šneka a propíchněte podélně špejlí, aby držel tvar, okraje špejlí ulomte, ať vám nepřekážejí v pánvi
  5. Šneky položte vedle sebe na prkénko a z obou stran je pomocí sítka poprašte moukou, poté je opečte v pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany několik minut, aby byl povrch krásně zlatavý
  6. Podávejte s cibuládou a třeba s jemným bramborovým salátem.

Příprava jemného bramborového salátu:

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě
  2. Vychladlé oloupejte a prolisujte kráječem na brambory
  3. Lehce je promíchejte s octem, solí a pepřem
  4. Vejce si uvařte zvlášť natvrdo (tedy 10 minut varu), oloupejte je, rozkrojte a vyjměte z nich žloutky, bílky si pokrájejte na kostičky a přidejte k bramborám
  5. Žloutky v misce utřete s hořčicí a pak po částech vmíchávejte kysanou smetanu, až vám vznikne hladká pasta, vmíchejte do ní najemno posekanou pažitku či cibulku (trochu si nechte na ozdobu), osolte ji a opepřete
  6. Pastu pak promíchejte s brambory a bílky
  7. Salát ochutnejte, zda nepotřebuje např. osolit – chuť by měla být dostatečně výrazná
  8. Když je ochucený podle vašich představ, uhlaďte povrch, ozdobte zbylou bylinkou, přetáhněte potravinovou fólií a dejte nejméně na hodinu vychladit.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy