REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná klobása s cibuládou, jemný bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden ze zimních receptů blogerky Karolíny Kamberské, která toto menu připravila ve spollupráci s firmou Fino.


Ingredience:
500 gvinné klobásy
4 lžícehladké mouky
3 lžícetřtinového cukru
2 lžícebalzamikového octa
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkasušeného tymiánu
1,5 dclčerveného vína
4 ksčervené cibule
pepř
sůl
řepkový olej na opékání
Na jemný bramborový salát:
1 kgbrambor typu A
2 dclkysané smetany
1 svazekpažitky nebo 3 jarní cibulky nebo kombinace obojího
4 lžícevinného octa
1 lžícehořčice
4 ksvejce
pepř
sůl
osolená voda na uvaření brambor

Postup:
  1. Nejprve si připravte cibuládu; v kastrolu rozpalte olej, dejte na něj na půlkolečka nakrájenou cibuli a nechte 40 minut pod pokličkou na mírném plameni dusit, občas promíchejte, díky tomu cibule pustí šťávu a ta se postupně zredukuje a bude krásně karamelizovat
  2. Po půlhodině přidejte cukr, víno, ocet, tymián, sůl a pepř a nechte probublávat už bez pokličky ještě cca 15 minut, až vznikne dostatečně hustá omáčka – v této fázi promíchávejte častěji a plamen můžete zvýšit
  3. Ochutnejte, jestli je chuť vyváženě sladko-slano-kyselá a v případě potřeby ji upravte
  4. V době, kdy se cibuláda dodělává, si připravte “šneky” z vinné klobásy – nakrájejte ji na dostatečně dlouhé kusy, smotejte je do plochého šneka a propíchněte podélně špejlí, aby držel tvar, okraje špejlí ulomte, ať vám nepřekážejí v pánvi
  5. Šneky položte vedle sebe na prkénko a z obou stran je pomocí sítka poprašte moukou, poté je opečte v pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany několik minut, aby byl povrch krásně zlatavý
  6. Podávejte s cibuládou a třeba s jemným bramborovým salátem.

Příprava jemného bramborového salátu:

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě
  2. Vychladlé oloupejte a prolisujte kráječem na brambory
  3. Lehce je promíchejte s octem, solí a pepřem
  4. Vejce si uvařte zvlášť natvrdo (tedy 10 minut varu), oloupejte je, rozkrojte a vyjměte z nich žloutky, bílky si pokrájejte na kostičky a přidejte k bramborám
  5. Žloutky v misce utřete s hořčicí a pak po částech vmíchávejte kysanou smetanu, až vám vznikne hladká pasta, vmíchejte do ní najemno posekanou pažitku či cibulku (trochu si nechte na ozdobu), osolte ji a opepřete
  6. Pastu pak promíchejte s brambory a bílky
  7. Salát ochutnejte, zda nepotřebuje např. osolit – chuť by měla být dostatečně výrazná
  8. Když je ochucený podle vašich představ, uhlaďte povrch, ozdobte zbylou bylinkou, přetáhněte potravinovou fólií a dejte nejméně na hodinu vychladit.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy