REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná klobása zapečená v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností, jak upravit vinnou klobásku. Podle tohoto receptu ji nejprve opečeme ze všech stran na oleji a pak zapečeme přímo v pánvičce, co jsme ji opékali, přelitou těstíčkem, obloženou jarní cibulkou a cherry rajčátky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600-800 gvinné klobásy
5 ksvajec
2 ksjarní cibulky
4 lžícemléka
2 lžícehladké mouky
2 lžícerozpuštěného másla
2 lžícedijonské hořčice
2 lžíceslunečnicového oleje
1 hrstcherry rajčátek
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejdříve si připravíme těstíčko; rozšleháme vejce spolu s mlékem, máslem, hořčicí, pepřem a solí, pak zapracujeme mouku
  2. Klobásku rozdělíme na čtyři stejné díly, ty opečeme na oleji v pánvi (pánev musí být použitelná i do trouby na zapékání!)
  3. Opečené klobásky zalijeme připraveným těstíčkem, obložíme podélně pokrájenými stonky jarní cibulky a půlkami cherry rajčátek
  4. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10 minut, až těstíčko ztuhne a zezlátne
  5. Vytáhneme, rozkrájíme na čtyři díly a ihned, horké, podáváme nejlépe s pečivem, které můžeme opéci na sucho.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy