Jedna z možností, jak upravit vinnou klobásku. Podle tohoto receptu ji nejprve opečeme ze všech stran na oleji a pak zapečeme přímo v pánvičce, co jsme ji opékali, přelitou těstíčkem, obloženou jarní cibulkou a cherry rajčátky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600-800 g | vinné klobásy |
5 ks | vajec |
2 ks | jarní cibulky |
4 lžíce | mléka |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | rozpuštěného másla |
2 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
1 hrst | cherry rajčátek |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejdříve si připravíme těstíčko; rozšleháme vejce spolu s mlékem, máslem, hořčicí, pepřem a solí, pak zapracujeme mouku
- Klobásku rozdělíme na čtyři stejné díly, ty opečeme na oleji v pánvi (pánev musí být použitelná i do trouby na zapékání!)
- Opečené klobásky zalijeme připraveným těstíčkem, obložíme podélně pokrájenými stonky jarní cibulky a půlkami cherry rajčátek
- Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10 minut, až těstíčko ztuhne a zezlátne
- Vytáhneme, rozkrájíme na čtyři díly a ihned, horké, podáváme nejlépe s pečivem, které můžeme opéci na sucho.