REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vietnamská kuřecí polévka po česku, z tlakáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci povařená zelenina v celku spolu s kuřecími nohami a kořením, polévka pak servírovaná s nudlemi uvařenými zvláště, natrhaným masem, pokrájenou zeleninou, petrželkou a pažitkou, dochucená, podle chuti samotného strávníka, vietnamskou chilli omáčkou.


Ingredience:
2 kskuřecí stehna
2 ksmrkve
2 kskořenové petržele
1/4 kskousek celeru
1 kscibule
1 kskousek pórku
6-8 kskuličky nového koření
8-10 kskuličky černého pepře
1,5 lvoda
1 baleníplochých rýžových nudlí
zelená petrželka
pažitka
sůl
na dochucení vietnamská chilli omáčka

Postup:
  1. Vodu nalijeme do tlakového hrnce, vložíme kuřecí stehna, očištěnou kořenovou zelenu, oloupanou cibuli, nové koření, pepř, vše osolíme
  2. V tlakovém hrnci vaříme, podle tipu hrnce 20 až 40 minut
  3. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme je a propláchneme pod studenou tekoucí vodou
  4. Polévku přecedíme, zeleninu nakrájíme na drobno, kuřecí stehna obereme, hrnec s vývarem dáme na zdroj tepla, přidáme do vývaru na kolečka pokrájený pórek, krátce ho povaříme
  5. Kousky masa dáme do vývaru, stejně tak nakrájenou zeleninu, vývar dle chuti dochutíme solí, pepřem, případně polévkovým kořením, pokud ho používáte
  6. Servírování: na dno vhodné polévkové misky dáme hromádku nudlí, přidáme větší kousky masa, zalijeme horkým vývarem se zeleninou, posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou, servírujeme s chilli omáčkou, kterou si každý přidá do polévky podle své chuti.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy