Opečené steaky servírované s povařenými a pak orestovanými fazolkami a třešňovým čatní.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
400 g | zelených fazolek |
2 lžíce | másla |
rostlinný olej | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na třešňové čatní: | |
400 g | kompotovaných třešní |
100 ml | vody |
50 ml | jablečného octa |
2 lžíce | cukru krupice |
1 lžička | mletého zázvoru |
1/2 lžičky | mleté skořice |
1/2 lžičky | mletého bílého pepře |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Očištěné fazolky krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat
3. V pánvi na rozehřátém oleji steaky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a necháme v teple odpočinout, do výpeku přidáme máslo a osmahneme na něm povařené fazolky 4. Na čatní okapané třešně nakrájíme na menší kousky, podlijeme vodou, vmícháme krupicový cukr, jablečný ocet, mletý zázvor, mletou skořici, mletý bílý pepř, sůl a vaříme, dokud směs nezhoustne
5. Steaky podáváme s fazolkami, třešňovým čatní a vařenými bramborami.