REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový steak s třešňovým čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené steaky servírované s povařenými a pak orestovanými fazolkami a třešňovým čatní.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
400 gzelených fazolek
2 lžícemásla
rostlinný olej
mletý pepř
voda
sůl
Na třešňové čatní:
400 gkompotovaných třešní
100 mlvody
50 mljablečného octa
2 lžícecukru krupice
1 lžičkamletého zázvoru
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkymletého bílého pepře
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Očištěné fazolky krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat
3. V pánvi na rozehřátém oleji steaky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a necháme v teple odpočinout, do výpeku přidáme máslo a osmahneme na něm povařené fazolky 4. Na čatní okapané třešně nakrájíme na menší kousky, podlijeme vodou, vmícháme krupicový cukr, jablečný ocet, mletý zázvor, mletou skořici, mletý bílý pepř, sůl a vaříme, dokud směs nezhoustne
5. Steaky podáváme s fazolkami, třešňovým čatní a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy