Vykostěné vepřové kotlety potřené olejem, opečené na grilu spolu s plátky tvrdého sýra.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
300 g | vepřových kotlet |
80 g | ementálu nebo jiného tvrdého sýra |
10 g | oleje |
worcesterská omáčka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové kotlety vykostíme, naklepeme a po straně nařízneme, pak je osolíme, okořeníme pepřem a z obou stran potřeme olejem
2. Maso necháme v chladu odležet, gril rozpálíme na pracovní teplotu, rošt potřeme olejem
3. Kotlety grilujeme po obou stranách asi 4 minuty, pak je zakápneme worcesterskou omáčkou, poklademe plátky tvrdého sýra
4. Jakmile se sýr začne tavit, maso vytáhneme a dáme na nahřáté talíře, podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.