REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový kotlet se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné vepřové kotlety potřené olejem, opečené na grilu spolu s plátky tvrdého sýra.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gvepřových kotlet
80 gementálu nebo jiného tvrdého sýra
10 goleje
worcesterská omáčka
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety vykostíme, naklepeme a po straně nařízneme, pak je osolíme, okořeníme pepřem a z obou stran potřeme olejem
2. Maso necháme v chladu odležet, gril rozpálíme na pracovní teplotu, rošt potřeme olejem
3. Kotlety grilujeme po obou stranách asi 4 minuty, pak je zakápneme worcesterskou omáčkou, poklademe plátky tvrdého sýra
4. Jakmile se sýr začne tavit, maso vytáhneme a dáme na nahřáté talíře, podáváme s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy