Směsi od Labety přináší do kuchyně nejen tolik cennou úsporu času a energie, ale také kreativitu a univerzální využití. Víte například, že ze směsi na Mazanec si můžete upéci navíc také jidáše? Směsi jsme pro vás už připravili v tom správném poměru chutí a ingrediencí pro perfektní výsledek a vy už můžete jen experimentovat a pochutnat si na výsledku. Dobrou chuť!
Ingredience:
1 balení | Směs na Mazanec bez lepku Labeta |
350 ml | vlažné vody (nebo mléka) |
80 g | másla |
10 g | sušeného droždí |
2 ks | žloutky |
vejce a rum | |
med | |
papír na pečení | |
bezlepková mouka na pomoučení pracovní plochy | |
skořicový cukr na dokončení |
Postup:
- K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
- Z vykynutého těsta nabíráme kousky, které na vále pomoučněném bezlepkovou moukou rozválíme na asi 15 cm dlouhé válečky. Z válečků tvarujeme Jidáše a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Necháme ještě 30 minut kynout a poté Jidáše potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu.
- Pečeme na 160 °C asi 20-25 minut.
- Po upečení potřeme ještě teplé Jidáše 1 lžící medu rozšlehaným s 1 lžící vody a obalíme ve skořicovém cukru.
Recept k článku: Velikonoční bezlepkové hrátky