Veganská varianta oblíbené velikonoční nádivky s kopřivami, kde tradiční uzenina je nahrazená na kostičky nakrájeným a pak osmaženým tempehem.
Ingredience:
2 ks | veky |
1 balení | tempehu |
4 lžíce | hrachové mouky |
2 lžičky | černé soli |
1 lžička | mletého česneku |
1 lžička | mleté cibule |
1 lžička | kurkumy |
150 g | mladých kopřiv |
0,5 l | rostlinného mléka |
mletý muškátový oříšek⠀ | |
pepř |
Postup:
- Rostlinné mléko ohřejeme a rozmícháme v něm koření – sůl, pepř, muškátový oříšek, kurkumu, česnek a cibuli.
- Veky nakrájíme na kostičky a přidáme k mléku, promícháme.
- Nakrájený tempeh osmažíme, poté přidáme nakrájené listy kopřiv nebo jiné zelené bylinky, podlijeme vodou a podusíme, poté přisypeme k vece.
- Hrachovou mouku rozmícháme v troše vody, nalijeme k vece a promícháme.
- Směs přemístíme do formy a pečeme přibližně 40 minut na 200 °C do zlatova. Po upečení necháme vychladnout.
Recept k článku: Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany
Poznámka:Zdroj: veganskaspolecnost.cz