Vejce uvařená na tvrdo, zapečená přelitá omáčkou a posypaná nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
10 ks | vajec |
1/2 ks | másla |
100 g | strouhaného sýra |
2 lžíce | hladké mouky |
1 plechovka | protlaku |
2 dcl | smetany |
sůl |
Postup:
1. Vejce rozkrojíme na polovinu a dáme do pekáče vymazaného máslem (řezem dolů)
2. Nyní si připravíme omáčku; rozpustíme 1/
2 másla, přidáme 2 lžíce mouky, necháme zpěnit, přilijeme smetanu a rajčatový protlak, osolíme
3. Omáčkou vejce přelijeme, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme zapéci v troubě vyhřáté na 200 °C, zapékáme tak 15 minut.
Podáváme s vařenými brambory.