REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční marcipánový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rodina se o velikonočním pondělí schází u slavnostně prostřeného stolu, který láká klasickými velikonočními pochutinami. Samozřejmě nesmí chybět sladká tečka nakonec. Zkuste letos své blízké překvapit a připravte jim něco nového. Připravte jim veselý velikonoční marcipánový dort.


Ingredience:
Na piškotový korpus:
6 ksvajíček
1,5 šálku (250 g)mouky
1,5 šálku (250 g)cukru
1,5 lžičkykypřícího prášku Dr. Oetker
50 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
Na krém:
250 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmarcipánu
500 mlmléka
1 balíčekvanilkového pudingu
Na polití korpusu:
2/3 šálkuvody
3 lžícecukru
2 lžíceAmaretta
citronová šťáva z 1/2 citronu
Navíc:
20 gmarcipánu na přípravu velikonoční dekorace (zvířátka a vajíčka)
meruňková marmeláda

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 170 ºC
  2. Připravte si kulatou pečící formu (27 cm). Vymažte ji rostlinným tukem Hera máslová příchuť a vysypte moukou
  3. Rozpusťte Heru máslová příchuť a nechte vychladnout
  4. Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku s kypřícím práškem, nakonec přidejte rozpuštěnou Heru máslová příchuť a jemně promíchejte.
  5. Vložte těsto do pečící formy a pečte 40 minut.
  6. Po upečení vychladlý korpus rozkrojte na dvě vrstvy.
  7. Horkou vodu smíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Po vychladnutí přidejte alkohol.
  8. Příprava krému; polovinu mléka uvařte s marcipánem. Když se mléko začne vařit, přidejte zbytek mléka smíchaného s vanilkovým pudingem. Vařte puding podle návodu a pak ho nechte vychladnout pod pokličkou. V další míse utřete Heru máslová příchuť. Postupně po lžících ji přidávejte do pudingu tak, aby vzniklý krém měl hladkou konzistenci
  9. Položte si jedno patro korpusu na talíř (spodní stranou nahoru) a prokapejte ho polovinou připravené šťávy. Poté ho potřete marmeládou a polovinou krému. Nakonec ho překryjte druhou částí korpusu, který také pokapete zbylou částí šťávy.
  10. Dort ze shora a ze stran potřete krémem a dozdobte marcipánovou dekorací.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy