REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční marcipánový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rodina se o velikonočním pondělí schází u slavnostně prostřeného stolu, který láká klasickými velikonočními pochutinami. Samozřejmě nesmí chybět sladká tečka nakonec. Zkuste letos své blízké překvapit a připravte jim něco nového. Připravte jim veselý velikonoční marcipánový dort.


Ingredience:
Na piškotový korpus:
6 ksvajíček
1,5 šálku (250 g)mouky
1,5 šálku (250 g)cukru
1,5 lžičkykypřícího prášku Dr. Oetker
50 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
Na krém:
250 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmarcipánu
500 mlmléka
1 balíčekvanilkového pudingu
Na polití korpusu:
2/3 šálkuvody
3 lžícecukru
2 lžíceAmaretta
citronová šťáva z 1/2 citronu
Navíc:
20 gmarcipánu na přípravu velikonoční dekorace (zvířátka a vajíčka)
meruňková marmeláda

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 170 ºC
  2. Připravte si kulatou pečící formu (27 cm). Vymažte ji rostlinným tukem Hera máslová příchuť a vysypte moukou
  3. Rozpusťte Heru máslová příchuť a nechte vychladnout
  4. Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku s kypřícím práškem, nakonec přidejte rozpuštěnou Heru máslová příchuť a jemně promíchejte.
  5. Vložte těsto do pečící formy a pečte 40 minut.
  6. Po upečení vychladlý korpus rozkrojte na dvě vrstvy.
  7. Horkou vodu smíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Po vychladnutí přidejte alkohol.
  8. Příprava krému; polovinu mléka uvařte s marcipánem. Když se mléko začne vařit, přidejte zbytek mléka smíchaného s vanilkovým pudingem. Vařte puding podle návodu a pak ho nechte vychladnout pod pokličkou. V další míse utřete Heru máslová příchuť. Postupně po lžících ji přidávejte do pudingu tak, aby vzniklý krém měl hladkou konzistenci
  9. Položte si jedno patro korpusu na talíř (spodní stranou nahoru) a prokapejte ho polovinou připravené šťávy. Poté ho potřete marmeládou a polovinou krému. Nakonec ho překryjte druhou částí korpusu, který také pokapete zbylou částí šťávy.
  10. Dort ze shora a ze stran potřete krémem a dozdobte marcipánovou dekorací.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy