REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční lízátka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak tyhle čokoládová lízátka budou milovat jak děti, tak dospělí. Dobře se drží, jsou velice dekorativní a hlavně skvěle chutnají!


Ingredience:
300 gkvalitní hořké čokolády
200 gsmetany na šlehání
50 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
10 mlpomerančového likéru
nanuková dřívka
vodní lázeň
cukrářské zdobení, marcipán ....

Postup:
  1. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu
  2. Do vlažné hmoty poté zašleháme tuk Hera máslová příchuť a dáme vychladit
  3. Z vychlazené hmoty ručně vytvarujeme kuličky, které napícháme na nanuková dřívka a dáme dobře vychladit
  4. Na vodní lázni si rozpustíme 200 g bílé čokolády a 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, do této polevy pak namáčíme připravené kuličky na dřívku, důležité je čokoládu při rozpouštění nepřehřát – měla by být vlažná
  5. Hotová lízátka dozdobíme do podoby kuřátek.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy