REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaření rýže pro fitness stravu v klasické troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže uvařená v klasické troubě, vhodná příloha pro režim fitness stravy.


Ingredience:
1 šálekrýže
1,5-2 šálkyvody
1 lžičkasoli

Postup:

Pekáč z rýží zalijeme vařící vodou v množství dle druhu rýže, poměry jsou uvedené v poznámkách tohoto receptu
2. Pečeme 25 až 30 minut (hnědou nepředvařenou rýži až 60 minut)
3. Uvařenou rýži načechráme vidličkou.

Poznámka:

Běžná bílá dlouhozrnná rýže: na 1 šálek potřebujeme 1,45 až 2 šálky vody, získáme tak 3-4 šálky uvařené rýže.Středně dlouhá nebo krátkozrnná rýže: na 1 šálek potřebujeme 1,5 až 1,45 šálku vody, získáme tak 3 šálky uvařené rýže.Hnědá rýže: na 1 šálek potřebujeme 2 až 2,5 šálku vody, získáme tak 3-4 šálky uvařené rýže.Hnědá předvařená rýže: na 1 šálek potřebujeme 2 až 2,5 šálku vody, získáme tak 3-4 šálky uvařené rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy