Rýže uvařená v klasické troubě, vhodná příloha pro režim fitness stravy.
Ingredience:
1 šálek | rýže |
1,5-2 šálky | vody |
1 lžička | soli |
Postup:
Pekáč z rýží zalijeme vařící vodou v množství dle druhu rýže, poměry jsou uvedené v poznámkách tohoto receptu
2. Pečeme 25 až 30 minut (hnědou nepředvařenou rýži až 60 minut)
3. Uvařenou rýži načechráme vidličkou.
Běžná bílá dlouhozrnná rýže: na 1 šálek potřebujeme 1,45 až 2 šálky vody, získáme tak 3-4 šálky uvařené rýže.Středně dlouhá nebo krátkozrnná rýže: na 1 šálek potřebujeme 1,5 až 1,45 šálku vody, získáme tak 3 šálky uvařené rýže.Hnědá rýže: na 1 šálek potřebujeme 2 až 2,5 šálku vody, získáme tak 3-4 šálky uvařené rýže.Hnědá předvařená rýže: na 1 šálek potřebujeme 2 až 2,5 šálku vody, získáme tak 3-4 šálky uvařené rýže.