REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní lázni vyšlehaná majonéza z mléka nebo sladké smetany, škrobové moučky, cukru, citronové šťávy nebo octa a žloutků, ochucená zelenou petrželkou a worcesterskou omáčkou. Tuto omáčku servírujeme k vařeným masům, rybě, zelenině, nebo i k vejcím.


Ingredience:
0,5 lmléka nebo sladké smetany
2 kskostky cukru
2 ksžloutky
1/2 kscitrónu nebo trochu octa
1 lžičkaškrobové moučky
worcesterská omáčka
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. V mléce rozmícháme žloutky, cukr a sůl, přidáme škrobovou moučku a za stálého šlehání metličkou ve vodní lázni umícháme hustý krém
2. Omáčku odstavíme ze zdroje tepla a dále šleháme, až prochladne
3. Chladnoucí majonézu zakápneme citronovou šťávou nebo octem
4. Do hotové omáčky nakonec zamícháme worcesterskou omáčku a jemně sekanou zelnou petrželku.

Doporučení:

Vařenou majonézu můžeme stejně jako olejovou majonézu obměnit i přidáním rajského kečupu, strouhaného sýry, vařené a posekané zeleniny apod.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy