REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční podkovy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené cukroví ve tvaru podkovy, konce máčené v čokoládě.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gmásla
125 gkukuřičného škrobu
125 gmoučkového cukru
7 ksžloutků
vanilkový extrakt na dorty

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, oddělíme žloutky o bílků, dále použijeme jen žloutky
2. V robotu umícháme spolu všechny ingredience, z těsta pak vytvarujeme válečky, které vymodelujeme do tvaru podkovy, které klademe na plech vyložený papírem na pečení
3. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
4. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, do které pak ponoříme konce podkov.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy