Vůně perníčků patří neodmyslitelně k Vánocům a pěkně nazdobené jsou ozdobou talíře s cukrovím. Protože precizní zdobení vánočního cukroví vždy vyžaduje nemálo času, není od věci zjednodušit si alespoň jeho pečení. A na to máme snadný recept!
Ingredience:
1 balení | Perník bez lepku Labeta |
40 g | rozpuštěného másla |
20 g | medu |
1/2 lžičky | perníkového koření |
2 ks | vejce |
Ostatní: | |
bílková poleva | |
papír na pečení | |
žloutek rozšlehaný v trošce vody |
Postup:
- Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Nejlépe však uděláme, když těsto necháme uležet v ledničce přes noc
- Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem
- Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta
- Ihned po upečení potíráme žloutkem rozšlehaným v trošce vody
- Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.
Trpělivost se vyplácí! Perníčkům prospěje, když si několik dní poleží v krabici na chladném místě.
Poznámka:Zdroj: www.labeta.cz
Valentýnské bezlepkové sušenky plněné oříškovým máslem s čokoládou a chilli
Velikonoční „raz-dva“ jidáše