Vegetariánský pokrm pro ty, co nemusejí rybí maso. Recept nám poslala Soňa Voříšková.
Ingredience:
1 ks | většího celeru |
1 ks | vejce |
3 lžíce | mořské řasy |
koření na ryby | |
hladká či polohrubá | |
mouka | |
1 hrnek | strouhanky nebo |
ovesných vloček | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Půl celeru chvíli povaříme s řasami, pak ho nastrouháme
2. Druhou část strouháme syrovou
3. Obě dohromady zasypeme strouhankou, přidáme sekané řasy, koření dle chuti, vejce, trochu vývaru, zahustíme moukou, osolíme a promícháme těsto, aby bylo husté asi jako na karbanátky
4. Necháme chvíli odležet
5. Pak vyformujeme jednotlivé válečky nebo placky, obalíme je v mouce či v trojobalu a usmažíme dozlatova.
Chutná skvěle s jakýmkoliv salátem. Místo části strouhanky je možné přidat ovesné vločky.
Poznámka:Výborná varianta pro ty, co nekonzumují mrtvé maso.