REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr bez masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vegetariánský pokrm pro ty, co nemusejí rybí maso. Recept nám poslala Soňa Voříšková.


Ingredience:
1 ksvětšího celeru
1 ksvejce
3 lžícemořské řasy
koření na ryby
hladká či polohrubá
mouka
1 hrnekstrouhanky nebo
ovesných vloček
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Půl celeru chvíli povaříme s řasami, pak ho nastrouháme
2. Druhou část strouháme syrovou
3. Obě dohromady zasypeme strouhankou, přidáme sekané řasy, koření dle chuti, vejce, trochu vývaru, zahustíme moukou, osolíme a promícháme těsto, aby bylo husté asi jako na karbanátky
4. Necháme chvíli odležet
5. Pak vyformujeme jednotlivé válečky nebo placky, obalíme je v mouce či v trojobalu a usmažíme dozlatova.

Doporučení:

Chutná skvěle s jakýmkoliv salátem. Místo části strouhanky je možné přidat ovesné vločky.

Poznámka:

Výborná varianta pro ty, co nekonzumují mrtvé maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy