REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční cantuccini

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domovem těchto sušenek je Toskánsko, ovšem jsou známé všude ve světě. Při italském stolování se podávají mezi dezertem a kávou.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gkrupicového cukru
150 gmandlí
2 lžičkyvanilkového extraktu
2 lžičkyperníkového koření
1/2 lžičkyjedlé sody
4 ksvajíčka (3 do těsta + 1 na potření)
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče (chemicky neošetřeného)
špetka soli

Postup:
  1. Troubu si předehřejte na 190 ° C. Plech si vyložte papírem nebo jej řádně potřete máslem
  2. Mouku a sodu si smíchejte, nasypejte do mísy kuchyňského robotu např. Artisan od KitchenAid, přidejte sůl, cukr a kůru z pomeranče, vše promíchejte pomocí plochého nástavce na míchání (stromečková metla), přidejte koření, vanilku a tři vajíčka, pokud je těsto tuhé, přidejte trochu mléka pokojové teploty
  3. Nakonec do těsta zamíchejte také mandle, já jsem přidávala 75 g loupaných mandlí opečených na pánvi, a 75 g neloupaných mandlí opražených v troubě asi 15 min
  4. Jakmile máte vše smíchané, těsto je tuhé a mazlavé, vytvarujte z něj dva delší válce, potřete vejcem a přesuňte se na plech, nejlépe se těsto tvaruje mokrýma rukama
  5. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 15 min, poté vyjměte a snažte se ještě teplé nakrájet na plátky silné asi 1 cm
  6. Ty pak uložte „spát“ na plech a vložte ještě na 8 min do trouby
  7. Upečené vyjměte a rozložte na mřížku vychladit.
Doporučení:

Italové vymysleli cantuccini snad kvůli tomu, aby k nim mohli popíjet to své červené vínko. Obvykle k nim pijí sladké víno tzv. Vin Santo. I my si přes Vánoce svařujeme víno, které si ke cantuccinům můžeme dát. A pokud byste nechtěli popíjet vínko, klidně si k nim dejte kávu nebo čaj. Po upečení se dají skladovat dobře uzavřené i měsíc.

Poznámka:

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu Tinajedoma, více vánoční receptů a zdroj blog.kitchenaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy