REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkové rohlíčky moravské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické rohlíčky jsou snad nejpečenějším vánočním cukrovím v Česku. Tento recept je na rohlíčky připravované na Moravě.


Ingredience:
140 ghladké mouky
110 gmásla
60 gpráškového cukru
60 gořechů
mouka na vál, máslo na pomaštění plechu
vanilkový cukr smíchaný s moučkovým na obalení

Postup:

1. Z hladké mouky, povoleného másla, cukru a jemně mletých ořechů vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
2. Na pomoučeném vále tvarujeme malé rohlíčky, skládáme je na plech vymazaný máslem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 5-8 minut (dozlatova)
4. Po upečení ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy