Klasické rohlíčky jsou snad nejpečenějším vánočním cukrovím v Česku. Tento recept je na rohlíčky připravované na Moravě.
Ingredience:
140 g | hladké mouky |
110 g | másla |
60 g | práškového cukru |
60 g | ořechů |
mouka na vál, máslo na pomaštění plechu | |
vanilkový cukr smíchaný s moučkovým na obalení |
Postup:
1. Z hladké mouky, povoleného másla, cukru a jemně mletých ořechů vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
2. Na pomoučeném vále tvarujeme malé rohlíčky, skládáme je na plech vymazaný máslem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 5-8 minut (dozlatova)
4. Po upečení ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.