Kopečky vanilkové zmrzliny servírované spolu s palačinkami, kompotovanými broskvemi a jahodovou zavařeninou, zdobené sekanými pistáciemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
Na palačinky: | |
100 ml | mléka |
60 g | hladké mouky |
20 g | másla |
2 ks | menší vejce |
2 lžíce | oleje |
špetka soli | |
cukr | |
Ostatní: | |
4 porce | vanilkové zmrzliny |
2 lžíce | jahodové zavařeniny |
1 lžíce | sekaných pistácií |
4 ks | půlky kompotovaných broskví |
Postup:
1. Mouku prosijeme do mísy, přimícháme mléko a 50 ml vody, osolíme, osladíme a dáme na 30 minut odpočinout
2. Přidáme vejce a olej a rozmícháme na hladké lité těsto
3. Teflonovou pánev vymastíme máslem, těsto na ni nalijeme a kolébáním necháme tence rozlít po celém dnu pánve, postupně z obou stran usmažíme 8 ks palačinek
4. Palačinky potřeme jahodovou zavařeninou (je-li příliš hustá, mírně ji ohřejeme a zředíme trochou citronové šťávy), svineme a nakrájíme na kousky
5. Okapané půlky broskví rozdělíme do širokých pohárů, přidáme 1-2 ks kopečky zmrzliny a obložíme rozkrájenými palačinkami
6. Nakonec poháry posypeme nasekanými pistáciemi a ihned podáváme.