Doma vyrobenou čokoládu nemusíte podávat jen jako klasickou tabulku nebo jí polévat moučníky ale můžete z ní během chvilky vykouzlit například velikonoční vajíčka.
Ingredience:
Na tmavou čokoládu: | |
250 g | kakaa |
200 g | cukru |
100 g | sunaru |
1 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
Na bílou čokoládu: | |
200 g | cukru |
100 g | sunaru |
1 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
Ostatní: | |
forma na vajíčka |
Postup:
1. Z ingrediencí připravte ve vodní lázni tmavou a bílou čokoládu
2. Každou polovinu formiček na vajíčko naplňte do poloviny tmavou čokoládou, doplňte bílou čokoládou a spojte pár tahy špejlí či jiným tupým předmětem, aby se čokolády vzájemně propojily, poté nechte ztuhnout v lednici
3. Ztuhlé poloviny vajíček vyklopte, nejde-li čokoláda vyklopit, stačí formičku lehce nahřát nad vroucí vodou
4. Takto získané poloviny vajíček můžete k sobě slepovat rozličnými způsoby, například nahřát ploché strany vajíček, aby čokoláda trochu povolila, přiložit k sobě a nechat opět ztuhnout.
Další variantou, jak slepit vajíčka k sobě, je slepení krémem, marmeládou atd.
Poznámka:Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.