REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčka z domácí čokolády

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobenou čokoládu nemusíte podávat jen jako klasickou tabulku nebo jí polévat moučníky ale můžete z ní během chvilky vykouzlit například velikonoční vajíčka.


Ingredience:
Na tmavou čokoládu:
250 gkakaa
200 gcukru
100 gsunaru
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
Na bílou čokoládu:
200 gcukru
100 gsunaru
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
Ostatní:
forma na vajíčka

Postup:

1. Z ingrediencí připravte ve vodní lázni tmavou a bílou čokoládu
2. Každou polovinu formiček na vajíčko naplňte do poloviny tmavou čokoládou, doplňte bílou čokoládou a spojte pár tahy špejlí či jiným tupým předmětem, aby se čokolády vzájemně propojily, poté nechte ztuhnout v lednici
3. Ztuhlé poloviny vajíček vyklopte, nejde-li čokoláda vyklopit, stačí formičku lehce nahřát nad vroucí vodou
4. Takto získané poloviny vajíček můžete k sobě slepovat rozličnými způsoby, například nahřát ploché strany vajíček, aby čokoláda trochu povolila, přiložit k sobě a nechat opět ztuhnout.

Doporučení:

Další variantou, jak slepit vajíčka k sobě, je slepení krémem, marmeládou atd.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy