REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječné loďky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné loďky s plachtou z tvrdého plátkového sýra.


Ingredience:
4 ksvajec
60 gmásla
2 lžícestrouhaného sýra
smetana
sladká mletá paprika
plátkový sýr
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme je ve studené vodě vystydnout
2. Oloupaná vejce po délce rozpůlíme a žloutky opatrně vyjmeme
3. Změklé máslo spolu s prolisovanými žloutky utřeme do pěny, přidáme nastrouhaný sýr, trochu smetany, ochutíme mletou paprikou a solí, vyšleháme hladký krém
4. Ozdobně nastříkáme do důlků po žloutcích (nejlépe pomocí zdobícího sáčku na cukroví)
5. Z plátků tvrdého sýra nakrájíme 8 ks trojúhelníčků, které pomocí ozdobných bodýlek (párátek) připevníme, jako mírně větrem prohnuté lodní plachty, na připravené půlky vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy