REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná sedlina III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněná vaječná vložka do polévek.


Ingredience:
2 ksvejce
1/8 lmléka
1/2 lžičkyhladké mouky
mletý muškátová květ
rostlinný tuk
petrželka
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou
2. Osolíme, okořeníme, zpestříme jemně posekanou petrželkou a hmotu nalijeme do vymazané ohnivzdorné misky, zaklopíme pokličkou
3. Ve vodní lázni v troubě necháme sedlinu ztuhnout
4. Hotovou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na kostičky a rozdělíme na talíře, přeléváme vývarem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy