REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná sedlina IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná sedlina je časově trochu náročný, ale velice delikatesní doplněk jemných bujónů.


Ingredience:
2 ksvejce
4 lžícemléka
muškátový květ
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce rozkvedláme s mlékem a kořením, šálek vymažeme olejem a vlijeme rozšlehaná vejce a vršek šálku zakryjeme alobalem
2. V hrnci ohřejeme vodu, vložíme šálek s vejci a zvolna vaříme 30 minut (šálek máme ponořený do 2/
3)
3. Sedlinu vyklopíme ze šálku a necháme vychladnout, potom ji nakrájíme na plátky, kosočtverce, nebo čtverce, můžeme použít i vykrajovátka na vánoční cukroví
4. Vykrájené obrazce přidáváme do čirého vývaru.

Doporučení:

Podle chuti vykrájené obrazce lze posypat pokrájenými bylinkami nebo sladkou paprikou, kari …

Poznámka:

Recept i fotografie nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy