REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Unicorn dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte recept na skvělý dort Unicorn z dílny cukrářského mistra Josefa Maršálka „Tenhle šílený barevný americký trend ještě pořád neprosákl do mainstreamu. Výsledek? Uvidíme pastelově duhové kreace ve stále více cukrárnách. Dobrou zprávou je, že dnes je umíme vyrobit i ze 100 % přírodních barviv. Spirulina se dostává na naše stoly!“ Josef Maršálek, CakeShop Prague …


Ingredience:
Korpus:
6 ksvajec
4 ksžloutky
1/2 ksvanilkového lusku
250 ghladké mouky
250 gcukru krupice
100 gvody
100 goleje
12 gprášku do pečiva
1 ghimalájské soli
Přírodní barvy v pastě: růžová, modrá, žlutá
Švýcarský máslový krém:
4 ksvelké bílky
250 gmásla
240 gcukr krupice
2 ghimalájské soli
1/2 ksvanilkového lusku
Na promazání:
200 gjahodového džemu
Ostatní:
dortová forma o průměru 26 cm, olje na vymazání, papír na pečení

Postup:
  1. Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšleháme do husté pěny, nakonec zamícháme mléko, směs mouky a prášku do pečiva
  2. Hmotu rozdělíme na tři části a obarvíme pastelově žlutou, růžovou a modrou
  3. Formu o průměru 26 cm vymažeme olejem a vyložíme papírem
  4. Doprostřed formy nalijeme půlku žluté hmoty, na ni polovinu růžové a modré; postup zopakujeme
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 – 50 minut; zkusíme špejlí, zda je hotové
  6. Necháme vychladnout a vyřízneme z formy, dvakrát vodorovně prořízneme a promažeme jahodovým džemem
  7. Krém; bílky, cukr, sůl a vanilková zrníčka nad parou nahřejeme za stálého míchání dohorka; odstavíme a vyšleháme do hustého sněhu, pokračujeme ve šlehání do částečného vychlazení a postupně zašleháme máslo, na plné otáčky vyšleháme do nadýchaného lehkého krému
  8. Tak 1/4 ho použijeme na naplnění rozkrojeného dortu, druhou čtvrtinou zamázneme povrch i strany a necháme krátce vychladit, třetí čtvrtinu obarvíme na růžovou a tou dohladka zakryjeme celý dort, zbylý krém opět obarvíme pastelovými tóny žluté, modré a fialové
  9. Do cukrářského sáčku dáme hvězdicovou trubičku a po lžičkách střídavě různé barvy krému, ozdobně nastříkáme hranu dortu malými a většími růžicemi
  10. Vychladíme; před podáváním necháme ideálně 30 minut v pokojové teplotě.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy