REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Unicorn dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte recept na skvělý dort Unicorn z dílny cukrářského mistra Josefa Maršálka „Tenhle šílený barevný americký trend ještě pořád neprosákl do mainstreamu. Výsledek? Uvidíme pastelově duhové kreace ve stále více cukrárnách. Dobrou zprávou je, že dnes je umíme vyrobit i ze 100 % přírodních barviv. Spirulina se dostává na naše stoly!“ Josef Maršálek, CakeShop Prague …


Ingredience:
Korpus:
6 ksvajec
4 ksžloutky
1/2 ksvanilkového lusku
250 ghladké mouky
250 gcukru krupice
100 gvody
100 goleje
12 gprášku do pečiva
1 ghimalájské soli
Přírodní barvy v pastě: růžová, modrá, žlutá
Švýcarský máslový krém:
4 ksvelké bílky
250 gmásla
240 gcukr krupice
2 ghimalájské soli
1/2 ksvanilkového lusku
Na promazání:
200 gjahodového džemu
Ostatní:
dortová forma o průměru 26 cm, olje na vymazání, papír na pečení

Postup:
  1. Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšleháme do husté pěny, nakonec zamícháme mléko, směs mouky a prášku do pečiva
  2. Hmotu rozdělíme na tři části a obarvíme pastelově žlutou, růžovou a modrou
  3. Formu o průměru 26 cm vymažeme olejem a vyložíme papírem
  4. Doprostřed formy nalijeme půlku žluté hmoty, na ni polovinu růžové a modré; postup zopakujeme
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 – 50 minut; zkusíme špejlí, zda je hotové
  6. Necháme vychladnout a vyřízneme z formy, dvakrát vodorovně prořízneme a promažeme jahodovým džemem
  7. Krém; bílky, cukr, sůl a vanilková zrníčka nad parou nahřejeme za stálého míchání dohorka; odstavíme a vyšleháme do hustého sněhu, pokračujeme ve šlehání do částečného vychlazení a postupně zašleháme máslo, na plné otáčky vyšleháme do nadýchaného lehkého krému
  8. Tak 1/4 ho použijeme na naplnění rozkrojeného dortu, druhou čtvrtinou zamázneme povrch i strany a necháme krátce vychladit, třetí čtvrtinu obarvíme na růžovou a tou dohladka zakryjeme celý dort, zbylý krém opět obarvíme pastelovými tóny žluté, modré a fialové
  9. Do cukrářského sáčku dáme hvězdicovou trubičku a po lžičkách střídavě různé barvy krému, ozdobně nastříkáme hranu dortu malými a většími růžicemi
  10. Vychladíme; před podáváním necháme ideálně 30 minut v pokojové teplotě.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy