REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Unicorn dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte recept na skvělý dort Unicorn z dílny cukrářského mistra Josefa Maršálka „Tenhle šílený barevný americký trend ještě pořád neprosákl do mainstreamu. Výsledek? Uvidíme pastelově duhové kreace ve stále více cukrárnách. Dobrou zprávou je, že dnes je umíme vyrobit i ze 100 % přírodních barviv. Spirulina se dostává na naše stoly!“ Josef Maršálek, CakeShop Prague …


Ingredience:
Korpus:
6 ksvajec
4 ksžloutky
1/2 ksvanilkového lusku
250 ghladké mouky
250 gcukru krupice
100 gvody
100 goleje
12 gprášku do pečiva
1 ghimalájské soli
Přírodní barvy v pastě: růžová, modrá, žlutá
Švýcarský máslový krém:
4 ksvelké bílky
250 gmásla
240 gcukr krupice
2 ghimalájské soli
1/2 ksvanilkového lusku
Na promazání:
200 gjahodového džemu
Ostatní:
dortová forma o průměru 26 cm, olje na vymazání, papír na pečení

Postup:
  1. Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšleháme do husté pěny, nakonec zamícháme mléko, směs mouky a prášku do pečiva
  2. Hmotu rozdělíme na tři části a obarvíme pastelově žlutou, růžovou a modrou
  3. Formu o průměru 26 cm vymažeme olejem a vyložíme papírem
  4. Doprostřed formy nalijeme půlku žluté hmoty, na ni polovinu růžové a modré; postup zopakujeme
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 – 50 minut; zkusíme špejlí, zda je hotové
  6. Necháme vychladnout a vyřízneme z formy, dvakrát vodorovně prořízneme a promažeme jahodovým džemem
  7. Krém; bílky, cukr, sůl a vanilková zrníčka nad parou nahřejeme za stálého míchání dohorka; odstavíme a vyšleháme do hustého sněhu, pokračujeme ve šlehání do částečného vychlazení a postupně zašleháme máslo, na plné otáčky vyšleháme do nadýchaného lehkého krému
  8. Tak 1/4 ho použijeme na naplnění rozkrojeného dortu, druhou čtvrtinou zamázneme povrch i strany a necháme krátce vychladit, třetí čtvrtinu obarvíme na růžovou a tou dohladka zakryjeme celý dort, zbylý krém opět obarvíme pastelovými tóny žluté, modré a fialové
  9. Do cukrářského sáčku dáme hvězdicovou trubičku a po lžičkách střídavě různé barvy krému, ozdobně nastříkáme hranu dortu malými a většími růžicemi
  10. Vychladíme; před podáváním necháme ideálně 30 minut v pokojové teplotě.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy