V troubě na másle upečené plátky vepřové pečeně naplněné směsí podušených hub smíchaných s vejci, jednotlivé porce na talířích obložené paprikou, uvařenými sušenými švestkami a cibulí, přelité šťávou z výpeku.
Ingredience:
800 g | vepřové pečeně |
150 g | paprikových lusků |
100 g | sušených švestek |
100 g | žampionů |
100 g | cibule |
100 g | másla |
2 ks | vejce |
zelená petrželka | |
voda | |
sůl | |
cibule na ozdobu |
Postup:
1. Na cibuli a másle podusíme plátky žampionů, okořeníme je a spojíme vejci
2. Směsí plníme žebírka, v nichž jsme nařízli kapsu, zajistíme párátky a zvolna maso pečeme na másle, mírně podlité vodou v troubě vyhřáté na 180-190 °C
3. Po upečení jednotlivé porce na talíři zdobíme paprikou, cibulí a sušenými švestkami, které jsem chvíli povařili v malém množství vody, přeléváme výpekem z masa.