REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajinský kotlet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na másle upečené plátky vepřové pečeně naplněné směsí podušených hub smíchaných s vejci, jednotlivé porce na talířích obložené paprikou, uvařenými sušenými švestkami a cibulí, přelité šťávou z výpeku.


Ingredience:
800 gvepřové pečeně
150 gpaprikových lusků
100 gsušených švestek
100 gžampionů
100 gcibule
100 gmásla
2 ksvejce
zelená petrželka
voda
sůl
cibule na ozdobu

Postup:

1. Na cibuli a másle podusíme plátky žampionů, okořeníme je a spojíme vejci
2. Směsí plníme žebírka, v nichž jsme nařízli kapsu, zajistíme párátky a zvolna maso pečeme na másle, mírně podlité vodou v troubě vyhřáté na 180-190 °C
3. Po upečení jednotlivé porce na talíři zdobíme paprikou, cibulí a sušenými švestkami, které jsem chvíli povařili v malém množství vody, přeléváme výpekem z masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy