REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajinské holubce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Holubce (Holubci, Golubci) je slavností ukrajinské jídlo. Jde o spařené zelné listy naplněné směsí umíchané z několika druhů mas, koření a vařené rýže, podušené v páře doměkka, servírované s lžící zakysané smetany, přelité rozškvařenou slaninou. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od paní Haliny Pawlowské.


Ingredience:
500 grýže
200 ghovězího masa na guláš
200 guzeného masa
200 gvepřové plece
4 ksstroužky česneku
1 kshlávky zelí
1 kscibule
mletá sladká paprika
muškátový květ
máslo
voda
pepř
olej
sůl
Na dohotovení:
150 ganglické slaniny
1 kelímekzakysané smetany

Postup:

1. Rýži uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka
2. Maso nakrájené na drobné kostičky i se stroužky česneku nakrájenými na plátky podusíme na cibuli pokrájené nahrubo na lžíci dobře rozpáleného oleje a lžíci másla, směs osolíme, okořeníme paprikou a pepřem
3. Lehce spařené zelí rozdělíme na jednotlivé listy (nebo můžeme hlávku rozdělit na listy a ty pak spařit každý zvlášť)
4. Rýži smícháme s podušeným masem, ochutnáme, zda není potřeba dokořenit, neuškodí přidat více pepře i muškátového květu
5. Směs pečlivě zabalíme do listů, aby nevykukovala, stočíme listy na koncích jako obálky, vložíme je do hrnce s trochou vody a v páře dusíme asi 1 hodinu
6. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu rozškvaříme, polijeme závitky a jednotlivé porce při podávání ozdobíme lžící zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy