Recept z ukrajinské kuchyně na placičky z mletého hovězího masa servírované ozdobené směsí z kousků podušených hub, rajčat a cibule.
Ingredience:
750 g | zadního hovězího mletého masa |
200 g | čerstvých hub |
4 ks | oloupaná rajčata |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | kečupu |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso promícháme s mokou, osolíme, opepříme, propracujeme
2. Ze směsi utvoříme malé placičky, které na horkém oleji smažíme z obou stran
3. Smažené bitky položíme do mísy a do šťávy po smažení vložíme nakrájenou cibuli, oloupaná, nakrájená rajčata, plátky hub, dusíme do měkka
4. Hotovou směs osolíme, opepříme, zahustíme kečupem
5. Bitky rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.