REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajinské bitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z ukrajinské kuchyně na placičky z mletého hovězího masa servírované ozdobené směsí z kousků podušených hub, rajčat a cibule.


Ingredience:
750 gzadního hovězího mletého masa
200 gčerstvých hub
4 ksoloupaná rajčata
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
2 lžícekečupu
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí maso promícháme s mokou, osolíme, opepříme, propracujeme
2. Ze směsi utvoříme malé placičky, které na horkém oleji smažíme z obou stran
3. Smažené bitky položíme do mísy a do šťávy po smažení vložíme nakrájenou cibuli, oloupaná, nakrájená rajčata, plátky hub, dusíme do měkka
4. Hotovou směs osolíme, opepříme, zahustíme kečupem
5. Bitky rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy