REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ucha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční ruská rybí polévka. Zmínky o vaření uchy najdeme už v psaných dokumentech z 11. století, tehdy se uchou nazýval masový i slepičí vývar, ale až od 15. století ucha znamená v Rusku pouze rybí polévku. Recept je z kapra, ale lze požít i jiné druhy ryby.


Ingredience:
hlavy, ocasy, jikry a mlíčí ze 2 kusů kaprů
100 grajského protlaku
2 dlsladkokyselého nálevu z okurek
4 kskuličky celého pepře
2 kssladkokyselé okurky
2 ksbobkové listy
2 ksbrambory
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
1 lžícekopru
kousek celeru
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Do mírně osolené vody dáme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry nebo mlíčí, přidáme bobkový list, celý pepř a vše povaříme doměkka
2. Uvařené části ryb slijeme, vývar dáme stranou a obereme maso z hlav a ocasů
3. Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme doměkka
4. Když brambory a zelenina změkne, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a krátce vše povaříme
5. Nakonec do polévky přidáme rybí maso, jikry nebo mlíčí, 1 lžičku nasekaného kopru, dochutíme pepřem, solí a horkou polévku podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy