REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyrolská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší koule špekových knedlíků, uvařené ve vodě a přelité hovězím vývarem.


Ingredience:
250 gden až dva starých rohlíků
70 gšpeku nebo slaniny v celku
50 ghladké mouky
1 hrstnasekané majoránky
1 hrstnasekané pažitky
100 mlmléka
2 lžícemásla
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na dohotovení:
1,5 lhovězího vývaru

Postup:

1. Rohlíky nakrájené na kostičky pokapeme mlékem
2. Oloupanou cibuli nasekáme na jemno, špek nakrájíme na kostičky, obojí na pánvi na másle orestujeme
3. V míse smícháme orestovanou cibulku a špek s pažitkou, vejcem, majoránkou, moukou a kostičkami rohlíků
4. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a pak z ní vypracujeme středně velké kulaté knedlíky
5. Knedlíky uvaříme v osolené vodě doměkka (jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené)
6. Vždy 2 až 3 knedlíky podáváme přelité horkým hovězím vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy