REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tykev s balzámovým octem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlené tykve, potřené octem, citrónovou šťávou a medem, pečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gtykve (odrůda "Acorn" či podobné)
4 lžíceocta
4 lžícecitrónové šťávy
8 lžíctekutého medu
máslo na vymazání

Postup:

1. Tykev (tykve) rozpůlíme, ze středu odstraníme semena a vložíme je do máslem vymazané zapékací misky
2. Každou porci zalijeme lžící octa, dvěma lžícemi tekutého medu a lžící citrónové šťávy
3. Ochucené tykve pečeme 40 minut v předem předehřáté troubě při teplotě 180 °C, v polovině doby zapékání tykve obrátíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy