REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový pudink s rozinkami a žloutky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý pudink promíchaný s vaječnými žloutky, rozinkami a prolisovaným, s cukrem našlehaným tvarohem, servírovaný vychlazený.


Ingredience:
350 gměkkého tvarohu
60-100 grozinek
70 gcukru
1/2 balenípudinkového prášku s vanilkovou příchutí
250 mlmléka
2 ksžloutky

Postup:

1. Do vařícího mléka vsypeme 40 g cukru, pak přidáme v troše vody rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme nejméně 2 minuty, pak necháme hmotu trochu zchladnout
2. Ještě do teplého pudinku vmícháme utřené žloutky
3. Nakonec do pudinky vmícháme prolisovaný a s cukrem našlehaný tvaroh a v teplé vodě omyté a okapané rozinky
4. Pudink rozdělíme do misek a necháme úplně vychladnout
5. Před podáváním jednotlivé porce ozdobíme rozinkami.

Doporučení:

Jako příloha se hodí různé piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy