REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový pudink s jahodami a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prolisovaný tvaroh smíchaný s pudinkem, našlehaný, podávaný s oslazenými jahodami, ozdobený šlehačkou.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
150 gměkkého tvarohu
200 gjahod
50 gmoučkového cukru
250 mlmléka
50 mlsmetany ke šlehání
1/2 sáčkupudinkového prášku s vanilkovou nebo ovocnou příchutí

Postup:

1. V troše studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do vařícího se mléka a za stálého míchání chvíli povaříme, pak sejmeme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Do misky dáme prolisovaný tvaroh a po částech do něj vmícháme vychladlý pudink, vše našleháme
3. Nakonec do hmoty vmícháme pokrájené a podle chuti oslazené jahody
4. Pudink rozdělíme do misek, ozdobíme malými kopečky oslazené a ušlehané smetany a malými jahodami.

Doporučení:

Příloha: piškoty, sušenky, suchary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy