REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový pudink II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarohový pudink uvařený v pudinkové formě ve vodní lázni.


Ingredience:
140 gstrouhaného tvarohu
80 gpískového cukru
50 gmásla
50 goříšků
30 grozinek
20 gstrouhanky na vysypání formy
20 gmásla na vymazání formy
1/8 lmalinové šťávy
4 ksvajec
citrónová kůra z 1/4 kusu citrónu

Postup:

1. Rozměklé máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru z dobře omytého citrónu třeme tak dlouho, až zhoustnou 2. Pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, strouhaný tvaroh, na jemno nastrouhané oříšky a očištěné hrozinky
3. Pudink vaříme cca 45 minut v máslem vymazané a houskou vysypané pudinkové formě ve vodní lázni
4. Hotový pudink necháme vychladnout, pak ho polijeme malinovou šťávou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy