REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohovou pomazánkou slepované krekrové kanapky ozdobené krevetami a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kulaté slané krekry spojené vždy po dvou tvarohovou pomazánkou, ozdobené na oleji opečenými krevetami, listy rukoly a olivami.


Ingredience:
16 kskrevet (středně velkých)
3 ksstroužků česneku
1/4 svazkurukoly
1 baleníkulatých krekrů
1 baleníoliv bez pecek
250 gměkkého tvarohu
50 mlolivového oleje
50 mlbílého vína
50 mlmléka
citronová kůra
mletý pepř
sůl
špejle nebo dlouhá zdobítka na jednohubky

Postup:

1. Krevety očistíme, opláchneme, osušíme, v pánvi na polovině rozehřátého oleje orestujeme a když zčervenají, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme, víno necháme vyvařit a pak pánev odstavíme z tepla
2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme nebo prolisujeme stroužky česneku, rukolu nadrobno nakrájíme (část rukoly necháme na ozdobení)
3. Do mísy dáme měkký tvaroh, zalijeme zbytkem oleje i trochou mléka, vyšleháme dohladka, přimícháme česnek, rukolu a pomazánku ještě dochutíme solí a pepřem
4. Polovinu krekrů potřeme připravenou pomazánkou, slepíme nenamazanými krekry, ozdobíme zbylou rukolou a nahoru připíchneme jednohubkovými zdobítky krevety
5. Kanapky ještě dozdobíme olivami a citronovou kůrou, můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy