REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trojhránky s krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené trojhránky z listového těsta plněné krémem a krevetami, zdobené koprem a limetkou.


Ingredience:
400 glistového těsta
200 gmražených předvařených krevet
1 ksvejce
hladká mouka na pomoučení
snítky kopru na ozdobení + kousky limetky
Na krém:
180 gpomazánkového másla
100 gzakysané smetany
80 gmajonézy
šťáva z 1/2 limetky
špetka cukru
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, rádýlkem rozdělíme na 8 čtverců a každý čtverec rozdělíme na 2 trojúhelníky
2. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
3. Mezitím v míse vymícháme pomazánkové máslo, majonézu a zakysanou smetanu na hladký krém, osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z limetky i špetkou cukru
4. Zchladlé upečené trojúhelníky podélně rozkrojíme, potřeme připraveným krémem, poklademe krevetami a přiklopíme
5. Ozdobíme snítkou kopru nebo petrželkou a kouskem limetky.

Doporučení:

Krevety můžeme nahradit krabím masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy