Pečené trojhránky z listového těsta plněné krémem a krevetami, zdobené koprem a limetkou.
Ingredience:
400 g | listového těsta |
200 g | mražených předvařených krevet |
1 ks | vejce |
hladká mouka na pomoučení | |
snítky kopru na ozdobení + kousky limetky | |
Na krém: | |
180 g | pomazánkového másla |
100 g | zakysané smetany |
80 g | majonézy |
šťáva z 1/2 limetky | |
špetka cukru | |
bílý mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, rádýlkem rozdělíme na 8 čtverců a každý čtverec rozdělíme na 2 trojúhelníky
2. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
3. Mezitím v míse vymícháme pomazánkové máslo, majonézu a zakysanou smetanu na hladký krém, osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z limetky i špetkou cukru
4. Zchladlé upečené trojúhelníky podélně rozkrojíme, potřeme připraveným krémem, poklademe krevetami a přiklopíme
5. Ozdobíme snítkou kopru nebo petrželkou a kouskem limetky.
Krevety můžeme nahradit krabím masem.