REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky s jahodami a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Vyzkoušejte tento recept od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!


Ingredience:
250 g (1 vanička)měkkého tvarohu
100 g (5 lžic)kokosové mouky
55 g (1 ks)vejce
30 g (3 lžíce)smetany ke šlehání
10 g (1 lžíce)psylia (Psyllium)
8-10 kszralých jahod
špetka soli
dochutit dle libosti (vanilkový extrakt/skořice/citronová šťáva a kůra)
navrch: zbytek smetany, další jahody, skořice

Postup:
  1. Tvaroh, vejce a smetanu spolu vyšlehejte.
  2. Psylium umelte na prach a smíchejte se suchými ingrediencemi. Vše pak spojte do hladkého těsta a lehce rukou propracujte.
  3. Z kousků těsta v dlani tvořte placičky a balte dovnitř jahody. Švy opravdu dobře zaštipujte prsty a trhlinky, pokud se vám nějaké objeví, zahlaďte namokřeným prstem, ať se vám při vaření knedlíky nerozpadávají.
  4. Dejte vařit vodu, lehce ji osolte. Do silně bublající, vroucí vody pak vhazujte knedlíčky a vařte asi 3 minuty. Když všechny vyplavou, budou hotové.
  5. Servírujte např. s rozmačkanými jahodami, (dia) šlehačkou a skořicí.
Doporučení:

Recept k článku: Lahodné letní recepty bez výčitek

Poznámka:

Psyllium: Obsahuje velké množství rozpustné vlákniny. Jedná se o rozemleté osemení jitrocele indického (plantago ovata). V Indii patří mezi tradiční indické látky – ajurvédská medicína jej využívá již více než 2000 let. Má nízkou kalorickou hodnotu. Jeho užívání je vhodné při redukčních dietách.

Více se dozvíte z našeho slovníčku gastronomických pojmů: Psyllium

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy