REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky s bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarohové těsto vypracované do tvaru knedlíků, uvařené doměkka.


Ingredience:
750 gnízkotučného tvarohu
200 gpolohrubé mouky
150 gstrouhanky
4 lžícezakysané krémové smetany
2 lžícemásla
3 kssvazku bazalky
3 ksvajec
2 ksšalotky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Bazalku opereme, osušíme a lístky otrháme
2. Na rozehřátém másle zesklovatíme oloupané, na drobno nakrájené šalotky, přidáme bazalku, krátce společně osmahneme a necháme vychladnout
3. Tvaroh protřeme sítem, utřeme s vejci a zakysanou smetanou, přidáme polohrubou mouku, strouhanku, bazalkovou směs, osolíme, opepříme a promícháme
4. Z těsta vytvarujeme váleček, rozkrájíme ho na 12 dílů a pomoučenýma rukama z nich tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě na velmi mírném ohni při sotva znatelném varu asi 12 minut
5. Poté knedlíky vyjmeme z vody, rozdělíme na talíře a podáváme například s chřestovým ragú.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy