Tvarohové těsto vypracované do tvaru knedlíků, uvařené doměkka.
Ingredience:
750 g | nízkotučného tvarohu |
200 g | polohrubé mouky |
150 g | strouhanky |
4 lžíce | zakysané krémové smetany |
2 lžíce | másla |
3 ks | svazku bazalky |
3 ks | vajec |
2 ks | šalotky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Bazalku opereme, osušíme a lístky otrháme
2. Na rozehřátém másle zesklovatíme oloupané, na drobno nakrájené šalotky, přidáme bazalku, krátce společně osmahneme a necháme vychladnout
3. Tvaroh protřeme sítem, utřeme s vejci a zakysanou smetanou, přidáme polohrubou mouku, strouhanku, bazalkovou směs, osolíme, opepříme a promícháme
4. Z těsta vytvarujeme váleček, rozkrájíme ho na 12 dílů a pomoučenýma rukama z nich tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě na velmi mírném ohni při sotva znatelném varu asi 12 minut
5. Poté knedlíky vyjmeme z vody, rozdělíme na talíře a podáváme například s chřestovým ragú.