REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové kapsičky s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z těsta připravené taštičky upečené pěkně dozlatova, naplněné kousky jablek, ochucené skořicí a cukrem, pomašlované vejcem a posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
150 gtvarohu
75 gkrupicového cukru
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
6 lžicoleje
1/2 lžičkysoli
1 ksvejce
Na náplň:
2 ksstředně velká jablka
1 ksžloutek na potření
krupicový cukr dle chuti
mletá skořice

Postup:
  1. Tvaroh (nejlépe farmářský) vyšleháme s cukry a vejcem
  2. Přidáme zbývající ingredience a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Je-li potřeba, přidáme trochu hladké mouky
  3. Z těsta vytvoříme bochánek a dáme v mikrotenovém sáčku na hodinu do lednice
  4. Těsto rozdělíme napolovic a z každé vyválíme kolo vel. talíře a výšce 5 mm, pracovní plochu nebo desku posypeme hladkou moukou
  5. Rádýlkem rozdělíme na 8 výsečí, prostředkem každé uděláme rádýlkem 3 podélné zářezy, ale ne až do konců, jenom prostředkem
  6. Na širší konec dáme na drobné kostičky nakrájená jablka, popráším skořicí, cukr dle chuti a kyselosti jablek, teď přehneme špičku trojúhelníku směrem k náplni a zahrneme dospod, dobrým pomocníkem je příborový nůž
  7. Na plech si dáme pečící papír, přendáme na něj kapsičky, pomašlujeme vejcem a v troubě na 180 °C pečeme dorůžova cca 20 minut, servírujeme je posypané moučkovým cukrem.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy