REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová pomazánka na chlebu s ředkvičkami a vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z tvarohu, lučiny, vajec, cibule a ředkviček natřená na plátcích tmavého chleba.


Ingredience:
4 ksplátků tmavého chleba
jarní cibulka na ozdobení
Na pomazánku:
150 gměkkého tvarohu
100 glučiny
2 ksnatvrdo vařených vajec
2 kssvazků ředkviček
1 ksmalé červené cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné ředkvičky nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce oloupeme a nasekáme na drobno
2. V misce utřeme tvaroh s lučinou do jemného krému, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané ředkvičky, nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme 3. Nakonec zlehka vmícháme nasekaná vajíčka
4. Pomazánku podáváme na tmavém chlebu a navrch ji posypeme kolečky jarní cibulky.

Doporučení:

Pokud chceme mít pomazánku jemnější, použijeme jarní cibulku, pokud pikantnější, pak je lepší cibule šalotka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy