REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákový salát Rio Mare s červenou cibulkou a vařenými vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji servírované se salátem připraveným z vajec uvařených na tvrdo, řapíkatého celeru, červené cibulky, koření a nakládaných kapar.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
2 plechovkytuňáka Rio Mare Kousky ve slunečnicovém oleji
4 ksvejce
1 ksmalý bílý košťál řapíkatého celeru
1 ksčervené cibulky
několik nakládaných kapar
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na kolečka a namočíme ji na chvíli do osolené vodě, aby byla lépe stravitelná
2. Vejce uvaříme na tvrdo (8 minut), po vytáhnutí z vařící vody je zprudka propláchneme studenou vodou vodu, tu pak slijeme a vejce oloupeme
3. Zatímco budeme vařit vejce, jemně nakrájíme celer, přidáme k němu kapary, olej a hodně soli
4. Oloupaná vejce nakrájíme na plátky
5. Vejce, slitého tuňáka a cibulku přidáme k celeru, vše jemně promícháme, ochutíme spoustou čerstvě umletého pepře a podáváme jen tak samotné, nebo spolu s opečenou bagetkou či toustovým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy